KAYIT    İLETİŞİM
 Türkçe | ₺

Gaziantep'te Ne Yenir?


Gaziantep, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinin kesişme noktasında bulunan kadim bir kenttir. Tarihi ve turistik yerlerinin yanında yemekleri ve yöresel ürünleri ile de ünlüdür. Adı gastronomi ile özdeşleşen Gaziantep, Uluslararası Gastronomi Festivali’nin de ev sahibidir. Tarihi İpekyolu’nun güzergâhında bulunan kent, farklı kültürlere ev sahipliği yapıyor. Kentin yemek kültürü farklı kültürlerden beslendiği için Gaziantep mutfağı oldukça zengindir. Peki, kebapları, baklavası, baharatları ve genel olarak mutfağı ile meşhur Gaziantep’te ne yenir? Gaziantep’in meşhur yemekleri nelerdir? İşte Gaziantep mutfağının yöresel yemekleri…

Gastronomi Kenti Gaziantep

Gaziantep, Türkiye’nin gastronomi kenti olarak biliniyor. UNESCO tarafından “gastronomi” alanında “Yaratıcı Şehirler Ağı” projesine dahil edilen Gaziantep, bu alanda seçilen 47 kent arasında yer alıyor. Gaziantep mutfağı, böylece uluslararası çapta tescillendi ve dünya gastronomi mutfakları arasına girdi. Gaziantep yöresel yemekleri et ve kebap ağırlıklıdır. İki yüz elliden fazla yöresel yemek çeşidi bulunan kentte baharatlı yemekler, kurutulmuş gıdalar ve tatlılar çok meşhurdur. Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde Türkiye’nin ilk mutfak müzesi açılmıştır.

Gaziantep Kahvaltısında Ne Yenir?

Gaziantep kahvaltısı, dillere destandır. Sofrada zengin bir kahvaltı menüsü ile karşılaşıyorsunuz. Beyran çorbası, kahvaltıların vazgeçilmezlerinden… Antep peynirinden peynir soslu haşlanmış yumurtaya kadar çok farklı lezzetlerle bezenen Gaziantep kahvaltısında mücver içinden Antep peynirine, böreklerden nohut piyazına kadar çeşit çeşit gıdalar bulabilirsiniz. Gaziantep kahvaltısının başköşesinde ciğer kebabı (cartlak) vardır. Farklı meyve reçelleri ve balı, sahan kaymağı ile yemelisiniz. Sıcak ekmekler ile çay da eklendiğinde eşsiz bir kahvaltı sizi bekliyor. Kahvaltı sonrası Tahmis kahvesinin tadına da bakmalısınız!

Gaziantep Yöresel Yemekleri Nelerdir?

Gaziantep yöresel yemekleri arasında kebap çeşitleri ve baklava öne çıkıyor. Çorbalardan tatlılara, kahvaltılıklardan kahvelere kadar çok farklı yöresel yemek çeşidi bulunan kentte o kadar fazla yemek çeşidi var ki, leziz yöresel yemekleri tatmak için birkaç gün hatta birkaç hafta kalmak gerekir. Peki, Gaziantep’in yöresel yemekleri nelerdir? Gaziantep’te ne yenir?


 

 

Gaziantep’te meşhur yemekleri şöyle sıralayabiliriz;

• Gaziantep Beyran çorbası

• Gaziantep paf ciğer kavurma

• Ali Nazik kebabı

• Lahmacun

• Küşleme

• Patlıcan kebabı

• Yuvalama Çorbası

• Pirpirim Aşı

• İçli Köfte

• Yeni dünya kebabı

• Antep yağlı köfte

• Zeytinyağlı dolma

• Kahke kurabiyesi

• Şiveydiz

• Öcce

• Omaç (ekmek köftesi)

• Firik pilavı

• Simit kebabı

• Keme kebabı

• Soğan kebabı

• Batma kaymak

• Nohut dürüm

• Ayva kebabı

• Elma kebabı


 

 

Gaziantep’in Meşhur Tatlıları

Gaziantep’in en meşhur tatlısı, Antep fıstığı ile üretilen baklavadır. Gaziantep baklavası dünyanın dört bir yanında meşhurdur. Türkiye’nin dört bir yanında “Gaziantep baklavası” ismi ile tatlıcı görebilirsiniz. İşte Gaziantep’in en meşhur tatlıları;

• Baklava

• Künefe

• Katmer

• Şöbiyet

• Bülbülyuvası

• Zümrüt yeşili dolama

• Şam tatlısı

• Fıstık ezmesi

• Dolama


KATEGORİLER


İLETİŞİM

[email protected]
08503020969
Kirazlı Mah Mahmutbey Cad No 126 Kat 6 Daire 62 Conoğlu Plaza Bağcılar
    İstanbul
Sitemizde anılan tüm fiyatlar, geçerli kartlar ile tek ödemede, en ucuz başlangıç fiyatlardır ve yeterli kontenjan olması durumunda geçerlidir.